معرفی شخصیت – پریا راجاستوپتی

 چگونه تغییرات DNA پس از یادگیری منجر به پایداری حافظه می شود؟

نخبه ی جوان به نام پریا راجاستوپتی که مثل استیو رامیرز در لیست ۱۰ دانشمند نخبه در سال ۲۰۱۵ هست. پریا لیسانس زیست شناسی خودش رو در سال ۲۰۰۴ از دانشگاه کرونل دریافت کرد. بعد از اون در سال ۲۰۱۳ موفق شد phd خودش رو تحت نظر اریک کندل و با موضوع “چگونه تغییرات DNA پس از یادگیری منجر به پایداری حافظه  می شود” از دانشگاه کلمبیا اخذ کنه. در طی دوره ی دکتراش ، اون piRNA هایی که تنظیم کننده ی مولکول های RNA که اهمیت زیادی در اصلاحات اپی ژنتیکی DNA دارن رو مشخص کرد و نقش اونها رو در حافظه ی طولانی مدت مورد توجه قرار داد.

پریا از اون دسته آدم هاست که از ادامه ی تحصیلات سیر نمیشن و برای همین تا سال ۲۰۱۷ فوق دکتراش رو هم از دانشگاه استنفورد گرفت اما دلیل قرار گرفتنش در بین ۱۰ نخبه ی برتر جهان، کشف مولکولی بود که با ایجاد انحراف اپی ژنتیکی در ژنوم به ذخیره ی اطلاعات در حافظه ی بلند مدت کمک می کنه. درواقع پریا داره تلاش می کنه که رویای کودکی مارو در زمان مدرسه محقق کنه..شبهای امتحانی که میگفتیم کاش یه آمپولی بود میزدیم و با یبار خوندن کتاب همه چی میرفت تو حافظه مون و موندگار میشد. علوم اعصاب و بطور کلی مغز حوزه ی خیلی جالبیه. استیو رامیرز داره تلاش می کنه خاطرات تلخ رو برای همیشه پاک کنه و پریا راجاستوپتی درصدد اینه که مفاهیم رو در حافظه ی طولانی مدت موندگار کنه.

پریا هم اکنون در دانشگاه راکفلر در گروه جاناتان نیلسون، دستیار پروفسور هست. و در حوزه ی علوم اعصاب و به طور اختصاصی مغز، به تحقیق و کاوش می پردازه اما دانشگاه راکفلر یکی از با سابقه ترین دانشگاه های آمریکا واقع در نیویورک هست که سال تاسیسش به ۱۹۰۱ برمیگرده و شعارشون دانش به نفع بشریت هست. راکفلر در همون دهه ی اول تاسیسش که هنوز دانشگاه نشده بود و بصورت موسسه فعالیت میکرد، اولین مرکز تحقیقات بالینی در آمریکا بود که محققان میتونستن تحقیقات آزمایشگاهی رو با مشاهدات بالینی مرتبط کنن و به این ترتیب مبنای علمی قوی تری برای تشخیص ، پیشگیری و درمان فراهم میشد. راکفلر میزبان ۲۵ جایزه ی نوبل، ۲۳ Lasker Awards و ۲۰ مدال ملی علم هست که همین جوایز نشون میده از چه جایگاهی در دنیای علم برخورداره. در حال حاضر ۲۰۰ فارغ التحصیل دانشگاهی، ۳۲۵ فوق دکترا و ۱۳۲۵ کارمند در آزمایشگاه های راکفلر در تلاش برای پاسخگویی به سوالات دنیای علم، خصوصا زیست شناسی و پزشکی هستن. شاید جالب باشه که بدونین کشفیات مهمی در طی تاریخ، مثل کشف دندریتیک سل ها که نگهبانان سیستم ایمنی هستن، تعیین ساختار شیمیایی آنتی بادی ها ، تعیین ژن های موثر بر چاقی و.‌.. از کارهای محققان همین دانشگاه هست. در ده های اخیر هم، علاوه بر فعالیت جدی برروی حافظه و مغز اون ها به سوالات زیستی و پزشکی مهمی جواب دادن مثلا تصویرسازی تولد یک ویروس HIV در یک سلول زنده برای اولین بار، شبیه سازی ویروس هپاتیت C در سلول انسانی در آزمایشگاه و متعاقب اون تولید سه داروی موثر برای این بیماری و همینطور کشف  پایه مولکولی سندرم X شکننده، دومین علت عقب ماندگی ذهنی همه حاصل تحقیقات آزمایشگاه های دانشگاه راکفلر هست.

نوشته شده توسط داروینو در تاریخ ۹۸/۱۲/۰۸ ساعت ۱۵:۲۸ | تعداد دیدگاه‌ها: ۰ دیدگاه | دسته‌بندی: داروینو پلاس | برچسب‌ها: piRNA, فایل_pdf_معرفی_شخصیت_پریا_راجاستوپتی, معرفی_شخصیت_پریا_راجاستوپتی, ویروس_HIV, کارگاه_خونگیری_از_موش_و_کار_با-حیوانات_آزمایشگاهی