استفاده از روش های محاسباتی و ژنومیک برای درک مکانیسم های انطباق تکاملی در انسان ها و پاتوژن ها محور اصلی تحقیقات آزمایشگاه ثابتی
تو دنیا این اتفاق رایج هست که پژوهشگران و دانشمندانی که آزمایشگاه دارن، آزمایشگاه خودشون رو توی وبسایتشون معرفی می کنن، از اهدافش میگن، استراتژی های کاریشون رو می نویسن، اعضای تیم اون آزمایشگاه و موسسه هایی که باهاشون همکاری دارن رو معرفی می کنن و البته عکس های آزمایشگاه رو میذارن.
این کار هرچند توی ایران و برای محقق های خودمون ناآشناست ولی کار خیلی خوبی هست خصوصا برای دانشجوهایی که قصد ادامه ی فعالیت توی آزمایشگاهی رو دارن و اینطوری می تونن دید بهتری نسبت به گزینه هاشون داشته باشن و در نهایت انتخاب بهتری انجام بدن. ما نیز در بخش معرفی مراکز آزمایشگاهی قطعا همچین هدفی رو پیگیری می کنیم. امیدوارم این اتفاق جریان خوبی رو ایجاد کنه و بتونیم علاوه بر مراکز تحقیقاتی خارجی، توی کشور خودمون هم مرجع خوبی رو از مراکز و آزمایشگاه ها فراهم کنیم.
آزمایشگاه ثابتی آزمایشگاه بسیار خوب و فعالیه که بخشی از مرکز FAS برای سیستم ها زیستی در دانشگاه هاروارد هست و ارتباط نزدیکی با MIT هم داره.
پردیس ثابتی استاد تمام مرکز سیستم های زیستی دانشگاه هاروارد و همچنین گروه ایمنی و بیماری های عفونی دانشکده بهداشت هاروارد هست و مسلط به بیوانفورماتیک، هدف اصلی و مهم آزمایشگاه ایشون هم، استفاده از روش های محاسباتی و ژنومیک برای درک مکانیسم های انطباق تکاملی در انسان ها و پاتوژن هاست.
دکتر ثابتی و تیمش با متمرکز شدن روی ۳ رویکرد تحقیقاتی قصد دارن که به این هدفشون برسن:
۱-توسعه روش های تحلیلی و تجربی برای شناسایی و بررسی انتخاب طبیعی در ژنوم انسان و سایر گونه ها
۲-بررسی عوامل ژنتیکی میزبان و ویروسی محرک مقاومت به تب Lassa در غرب آفریقا.
۳-بررسی سیگنال های انتخاب طبیعی پاتوژن ها، از جمله ویروس لاسا، ویروس ابولا و پلاسمودیوم فالسیپارم مالاریا، برای درک اینکه چطور اونها سریعا تکامل پیدا می کنن و مطالعه تنوع ژنتیکی اونها برای هدایت استراتژی های مداخله طولانی مدت .
اعضای تیم فعال این آزمایشگاه شامل اعضای با مدرک فوق دکتری، دانش پژوهان، دانشجوهای کارشناسی ارشد و کارکنان اداری هست. دانشمندان آزمایشگاه ثابتی روشهای محاسباتی و تحقیقات آزمایشگاهی رو در تلاش خود برای درک مکانیزم انطباق تکاملی در انسان و پاتوژن ترکیب می کنن.
بیشتر بخوانید: