✍محققان هلندی در یافتند ویتامین K نقش مهمی در مبارزه با بیماری COVID-19 دارد
تحقیقات پیشین نشان داد که ویتامین D نقش مهمی در پیشگیری از COVID-19 دارد. اکنون ویتامین دیگری وارد قلمرو کورونا ویروس شده است. محققان هلندی در حال بررسی این موضوع هستند كه آیا ویتامین K می تواند با عفونت ویروس مقابله كند؟
محققان در هلند با بررسی بیماران مبتلا به COVID-19 دریافتند شدت و پیامدهای منفی ویروس کرونا با ویتامین K مرتبط است. کوویدـ۱۹ باعث ایجاد لخته خون و آسیب به فیبرهای ارتجاعی ریه میشود. ازسوی دیگر ویتامین K مسئول تولید پروتئین های ضد انعقاد خون است و به همین دلیل در حفاظت از ریه ها نقش مهمی را ایفا می کند.
محققان به افراد توصیه میکنند که با رژیم غذایی سالم مقادیر کافی ویتامین K را در اختیار بدن قرار دهند و در صورت نیاز و کمبود این ویتامین و پس از مشورت با پزشک خود از مکمل استفاده کنند. این ویتامین حتی اگر در مقابل بیماری کوویدـ۱۹ نقش محافظتی نداشته باشد برای بهبود عملکرد و سلامت رگ های خونی، استخوان ها و عملکرد ریه بسیارمفید است.
انواع و منابع ویتامین K
دو نوع ویتامین K وجود دارد: K1 و K2
سبزی های برگ سبز مانند اسفناج، کلم کالی و کلم بروکلی و تخم مرغ و برخی محصولات لبنی منابع غنی ویتامین K محسوب میشوند. یک لیوان اسفناج خام ۱۴۵ میکروگرم ویتامین K1 به بدن میرساند که معادل ۱۸۱ درصد از نیاز روزانه یک فرد بالغ است.
همچنین یک لیوان کلم کالی ۱۱۳ میکروگرم یا ۱۱۴ درصد و یک لیوان بروکلی خرد و پختهشده ۱۱۰ میکروگرم معادل ۱۳۸ درصد از نیاز روزانه را تامین میکند. همچنین K2 را می توان در بیشتر پنیرهای هلندی و فرانسه یافت.
کلم کالی یک سبزی سبز برگدار از همان خانواده کلم وحشی است که گل کلم، بروکلی و کولارد هم جزو آن هستند.
دانشمندان معتقدند که تغییر در رژیم غذایی می تواند تا حدودی پاسخی برای مبارزه با بیماری باشد.